Hoe werkt de Foodbreak App voor bedrijven?

De Foodbreak App is op dit moment nog in ontwikkeling, maar het duurt niet lang meer! Wanneer de App getest is en werkt, kunt u als zakelijke partner deze makkelijk en gratis downloaden in de Google Playstore. Natuurlijk dient er voor het Foodbreak systeem wel betaald te worden, maar dit gebeurd door middel van facturering na aanmelding via onze website.

Stap 1: Maak uw bedrijfsaccount aan

Allereerst dient er door het bedrijf een account aangemaakt te worden. Hier dienen zaken als de naam van het bedrijf ingevuld te worden en er moet een gebruikersnaam en wachtwoord aangemaakt worden. Met deze gegevens kan altijd en door iedere werknemer ingelogd worden wanneer nodig. Dit zorgt voor een toegankelijk, tevens veilig systeem.

Stap 2: Bepaal de producten, prijzen en voorraad

Wanneer er ingelogd is in de Foodbreak App zult u een overzichtelijke en gebruiksvriendelijke systeem voor u hebben. Dit systeem is alleen voor zakelijke partners te zien. Het eerste dat u en eventueel uw werknemers te zien krijgen is het huidige menu van uw bedrijf. Hier zijn opties toegevoegd om producten toe te voegen en te verwijderen. Dit kunt u doen door op het product te klikken. Natuurlijk is het ook mogelijk om een prijsverandering toe te voegen door op de prijs te klikken. Via de knoppen aan de zijkant kunt u na een levering van uw leverancier aangeven hoeveel voorraad u heeft van een bepaald product. 

Stap 3: Binnenkomende bestellingen beheren

Wanneer de voorraad, prijzen en producten helemaal kloppen, kunt u zien welke bestellingen er zijn binnengekomen van de klanten. Deze kunnen dan volgens de afgesproken tijd in de app gereed gemaakt worden, zodat de klant deze op tijd kan afhalen. Alle betalingen door de klant gebeuren in-app, via IDeal. Onderop de orderpagina is de optie gegeven om aan te geven dat de bestelling klaar is en afgehaald kan worden. 

De bestellingen die de klant maakt, gaan volgens een persoonlijk nummersysteem. Als voorbeeld klant heeft nummer 96, dan zien uw werknemers in de app de bestelling met nummer 96 ervoor. Dit zorgt ervoor dat er niks mis kan gaan met persoonsverwisselingen. 

Lees hier meer over hoe Foodbreak in elkaar zit: